Alla inlägg under september 2014

Av linda - 12 september 2014 12:39

har ett jätte gott recept på kyckling gryta .

ni bara måste prova de .


1kilo kyckling file

2 rödapaprikor

2lök

2 burkar tomat kross

färsk svamp(vet inte riktigt hur mycket jag har i men ganska mycket ,men man kan välja själv hur mycket man ska ha i )

5 dl matlagnings grädde

skär lök och parika i bitar och svampen

häll ner  lök och paprikan  i en gryta och stek de tills det blir mjukt.

häll sen i svampen i grytan.

ta och skiva kycklingen i bitar och stek det i en stekpanna  brevid ordentlit.

häll över kycklingen i grytan när den är klar och rör om och låt det steka lite tillsammans.

häll i  tomatkrossen och rör om och peppra och salta hur ni vill ha det .

låt puttra 5 minuter .

häll i matlagnings grädden och rör om och låt puttra 10 minuter .

servera med ris eller annat blir super gott.

 



Av linda - 9 september 2014 12:26

har varit med syster yster i stan vi gick på lindex och tittade fanns mycketfint till flickor ,men inte så mycket till killar.

lite synd tycker jag .

köpte en märkpenna från lindex har hört mycket bra om den pennan och en sån behöver jag så jag kan märka alla mössor och vantar och kläder till dagis det är ingen tjock spets på den utan en tunn vilket är perfekt.

så här ser den ut 

 

vi gick en runda till jysk där vi båda köpte lådor med lock på i plast passar prefekt till mina kakformar.tack för tipset syster yster.en runda till coop oxå för att köpa lite fika och se om de har mams napphålare och ja det har de ,men jag syr en själv i morgon till henne i mimmi.

de som känner oss vet att jasmin älskar imse vimse spindel låten hon kan lyssna på den länge på youtub filmade henne när jag sjöng för henne.

kanske ska varna först för min sång röst är inte bra låter som en gammal häxa men ni får hålla gör öronen annars om ni inte tycker om den  .


 

tiden går snabbt nu jag har snart gått hela 24 veckor det bara springer iväg här.

nu är det inte många dagar tills jasmin blir 1 år har beställt födelsedags presenter ,men de hinner inte komma men det gör inget hon får de ju sen .ska baka lite kakor till henne och en tårta och hon ska får en bit att äta själv ska bli kul att se henne. 

 nu får ni alla ha det så bra .









Av linda - 8 september 2014 12:11

I fredags blev jag lite chokad min mormor ringde och ville komma till oss.klart hon få de hon är så välkommen så hon har inte varit hos oss på nästan 6 månader hon har haft problem med att orka gå i trappan, men nu så kan hon äntligen.
Vi fikade på lite goda kakor och te .
I helgen har vi inte gjort så mycket mer än de vanliga.i söndags gjorde samer maten känns skönt att slippa i bland .det är ju annars alltid jag som gör maten för det är jag som är hemma och han kommer hem sent klockan 17 är han hemma ibland lite senare.då är det väst jag gör maten och det gör jag så gärna tycker det är kul att laga mat även om man är slut på idéer om vad man ska äta för något.
I dag bestämmde jag och de små att gå ut en runda till lekplatsen.jasmin fick ha strumpbyxor på sig annars tar hon av sig strumporna och kastar dem och dwt var inte så varmt på morgonen sur var hon och strumpbyxorna hade långa för hon hadde dragit i dem. Tog en bild på henne sur är hon för hon inte får av dem

Efter lekplatsen fick det bli lite lunch när ci komm in och till efterrätt blev det cars glass

Om ni undrar vad det är för något som ligger under bordet så är det ett gammalt påslakan som är i sönder som jag har klippt och använder som skydd på golvet när barnen äter wftersom vi har vitt golv och jag inte kan sopa eller torka av golvet direkt utan får göra det sen när de ätit klart och tvätta sig klart då har det redan kanske hunnit bli köttfärs fläckar på golvet.då är det smodigt att ha ett skydd på golvet bara att ta och skaka av smulorna där ute sen och tvätta de i maskinen sen sparar så mycket tid oxå.
Nu ska jag leka lite med elias och lolo medan jasmin sover .de vill spela memori
Och kurragömma.
Ni får alla ha det så bra.

Av linda - 4 september 2014 10:22

då var det min tur nu att blir sjuk.snuvig och feber,ont i huvudet och halsen känns som ett rivgärn och trött som ett ålderdoms hem  jag vill bara lägga mig ner och sova  .jasmin har fortfarnde jobbigt med en massa rossel och lolo med de får sina mediciner som hjälper som tur är .var på specialist huset igår och fick mediciner till lolo och en ny optichamber dimond istället för den andra maskinen.

kunne använda den till jasmin oxå och det gjorde vi .

känns inte så kul att ge dom medicinerna för de vrålar och skriker och slingrar sig för de inte vill ha medicinerna de tycker de är läskigt.pratade med läkaren om det igår och hon sa att jag måste hålla fast dem ordentligt så de får sina mediciner fast de skriker och vrålar och inte vill annars kan de ju bli super dåliga och sjukhuset nästa .det gör onti mitt hjärta att varjegång hålla fast de så ,men jag vet att det är növändigt .

elias börjar oxå bli förkyld nu igen ,anton och casper börjar bli bättre nu skönt .

Nu är det inte många dagar kvar tills vi har en 1 åring  hon fyler år om 9dagar hon växer för snabbt tycker jag .

ni som följer min blogg vet att jag tycker det är fint när syskon  är likadana kläder (nu menar jag inte likadnakläder hela tiden men någon gång ibland är gulligt) jag har fått tag på lika dana  jackor till flickorna,hittade en på loppis sidan jag är med i. vi åkte dit igår och skulle hämta men då hade hon glömmt att hon skulle på möte när jag skickade till henne att visnart var där .idag skulle hon komma till mig istället och lämna ,innan klockan 8 men hon skickade att det får bli i morgon så jag hoppas verkligen de .jag behöver ju jackan köpte även en flizzjacka med ugglor på .jag får hålla tummarna att hon dyker upp imorgon som hon sakt .jag åkte ju buss till henne igår och det är inte billigt och gå dit vilket är en ganska lång bit att gå från oss så buss är ett måste eftersom tror inte elias orkar gå den biten . 

sitter nu och funderar på om jag ska gå och lägga mig och vila en stund för jasmin sover jag skulle behövt de ,men samtidigt har jag och göra som att vika tvätt,städa.de springer ju inte ifrån mig precis ,men har svårt att lägga mig att sova om jag inte har gjort de som behövs.

nu får ni ha det så bra så länge .



Av linda - 2 september 2014 23:53

Sjukstuga har vi här .förkylda och hostar   och flickorna har problem med sin förkylnings astma.det kommer inte bli mycket sömn här inte   .ska till barn specialisterna i morgon med lolo.tar jasmin med mig så de får titta på henne med.
I lördags var samer med casper , elias, lolo och handlade.de var på macdonalds och åt.  en runda på hm  var de oxå.
Lolo hittade en mössa hon ville ha hon hittade en till jasmin oxå så klart valde hon mimmi på dem fanns matchande vantar oxå men fanns inte vantar i jasmins storlek med mimmi på.elias valde en fin spindelmannen mössa.lolo ville jag skulle ta bild på dem.

Det var ju tur de körde i lördags och inte på söndagen då det hade regnat så mycket att folk fick simma från sina bilar.och en buss fick brandkåren rycka ut för att hjälpa passagerarna ut var så mycket vatten så de använde en stege och dykaremellan 35 -50 mm regn komm de stod de på  SMHI ,men det komm mer regn än de. 
Hemskt jag hade nog fått panik .
Sitter här nu och väntar på att jasmin ska somna men det lär hon nog inte göra på ett tag.jag är skit trött och bara vill sova.jag har plockat fram lite gott dricker en chailatte och äter super goda kakor. Första gången jag smakar dem och kommer helt klart köpa dessa fler gånger  

I morgon måste jag till lindex och köpa en märkpenna så jag kan märka mössorna.hoppas deras märkpenna är bra bara måste se om jag hittar strumpbyxor till jasmin oxå hon envisas ju med att ta av sig strumporna och slänga dem när vi är ute. Och nu börjar det bli kallt då måste strumporna vara på.Nu är det dax att gå och ge flickorna sin astma inhalation.
Ha det bra så länge

Presentation


fyra pojkar och tre flickor

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

gästbok

besök


Ovido - Quiz & Flashcards