Alla inlägg under december 2014

Av linda - 13 december 2014 23:15

150g smör
1pkt saffran (0,5g)
3 ägg

2dl socker
1tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Gör så här.
Smält smöret med saffranen
Vispa ägg socker luftigt pösigt.
Vänd sen ner bakpulvret och vetemjölet.
Tillsätt de smälta saffran smöret och rör om.
Häll upp i en smord bröad form
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader
När kakan sen är klar och du tagit ut den.
Ringla lite smält vit choklad på den .eller bara lite florsocker på.
kakan blir super god .ni bara måste prova


kramizzar

Av linda - 13 december 2014 23:03

Här har helgen bara varit lugn.
Ha mest vilat idag har haft problem med blodtrycks fall 2 gånger i dag så samer han tvättade i tvättstugan i stället för mig.
Igår frågade jag elias vad han ville ha till lunch.elias skojade med mig och sa att han ville äta fotbollar   till lunch.
Efter jag hade tänkt en stund sa jag okej då får det bli fotbollar till lunch.han tittade på mig med stora ögon inte kan man väll äta fotbollar.jag gick till frysen och visade han bollarna wow sa han   .
Jag stekte dem och han stod och tittade och frågade om de var klara snart och ja det var dem ju.han och lolo åt massor. Sen sa han
detta var de godaste bollarna jag har ätit.jag ska fråga mina kompisar om de oxå har fotbollar i frysen.
jag ska visa er en bild på de goda fotbollarna

Potatis kroketter är de.men nu kallas de för fotbollar här hemma hahaha.
Nu ikväll var jag sugen på någon kaka så jag ställde mig och bakade en god saffrans kaka ska bli gott sen och lite gott te till.
I morgon händer inte så mycket bara vara hemma och ta det lugnt hade ju feber i går både jag och jasmin.jag är fortfarande inte bra än.får bli en lugn söndag med en massa vila.
Nu ska jag ge elissa lite mat sen fika och sitta lite vid datorn.
Ha det så bra kramizzar

Av linda - 11 december 2014 23:34

Fy vad trött jag blir på detta regnande.
Vi har varit i lund i dag på kurs.vi åkte innan för att kunna gå lite i affärerna och att vara säker på att tågen gick som de skulle.ett besök på macdonalds oxå så klart.köpte present till casper han fyller ju år snart köpte hörlurar till han och en fin tröjan resten av hans presenter kommer i januari. Tog lite bilder oxå när vi var på macdonalds och när vi väntar på att kursen ska börja.tog en bild på lolos fina biljett hon fick av kontrollanten på tåget jätte fin biljett och hon fick göra så kontrollantens maskin godkännde det så det sa pep.helt överlycklig över sin egna biljett.

För några dagar sen tog jag en bild när vi skulle gå hem från dagis.fy vad mörkt redan 15.30 inte klokt ju .gillar inte denna tiden på året så mörkt och trist.
Verkar som om vi har sjukstuga här igen phu ska det aldrig ta slut.jasmins tur nu hon är jätte förkyld och hes och feber blir nog ingen lucia här inte på dagis.lolo och elias har lucia utomhus klockan 07.30 i morgon men får nog ringa och säga att vi inte kommer.inte kul att dra ut så tidigt när man inte mår bra. Vi stannar hemma och myser i stället.
Nu är det dax för elissa att äta lite.så ha det bra så länge
Kramizzar

Av linda - 8 december 2014 23:39

I dag var min vän mulki här äntligen som vi har saknat henne har ju inte setts sen Augusti , men nu är hon äntligen här nere i tråk staden eslöv.i dag komm hon och så klart var ju ett besök till affären ett måste som alltid när vi träffas. Cocacola och frukost bullar är ett måste om elias och lolo får bestämma.efter vi hade varit i affäern gick vi hem och fikade .sen pratade vi och skrattade i massor.tog lite bilder med .ja mulki vet att hon är ned i bloggen och jag har tillåtelse att lägga ut bilder på henne här.nu har jag inte frågat henne men hon har varit med på bilder här många gånget då haf hon alltid tyckt det är okej annars skulle jag ju inte lagt bilder på henne.

Elias gör liten grimas på fotot haha.

Tog en bild på jasmin oxå

Anton mår inte så bra ikväll.han har problem med sin astma så vi får se hur det blir i morgon han är förkyld och då sätter sig det på hans astma får hålka tummarna att han mår bra i morgon.han får nog vara hemma i morgon efyersom annars har jag inte koll på hans astma .vi får se hur det blir.
I morgon blir det en runda till bvc för vägning igen undra hur mycket Elissa väger nu.
Nu kallar sängen på mig att det är dax att sova är sjukt trött.elissa vaknar var tredje timme och vil ha mat.
Lolo vaknar 1 gång varje natt och jasmin 1-3gånger på natten hon med så jag är ganska så trött.
Ha det bra så länge många kramizzar på er

Av linda - 6 december 2014 22:08

I dag när jag var i köket så komm elias och frågade vad jag gjorde jag kokar napp soppa.åh de älskar jag svarade han  

.haha.

Vi bakade ju pepparkakor i torsdags och i går frågade lolo om hon fick smör på peppakakan och det fick hon.
Det syns ju inte att hon älskar smör.

Hon ville ha mer smör men hon fick äta sin pepparkaka först och ta en till med smör på den istället.samer och elias åkte till malmö och de stora var i skolan så bara vi flickor hemma och pysslade lite lolo älskar att rita.jasmin bryr sig inte om att rita men att smaka på pennan de tyckte hon var kul.ja så klart är dem ju gift fria.bäst att skriva ut de i fall mamma maffian dyker upp   
Nu sitter jag här och dricker lite te och har tänt ljus älskar ljus så mysigt är det.
Ha det bra så länge

Av linda - 4 december 2014 21:38

Denna dagen har verkligen gått snabbt .vi bakade lite pepparkakor i dag.hittade inte pepparkaks formarna så vi använde disney formarna och det gick minst lika bra och lika goda.barnen åt mest degen och när vi var klara sa elias men jag har ju inte bakat några kakor bara 4.jag sa att det gör ju inget jag bakar ju till alla.okej sa han då kan jag äta lite mer deg.han är rolig.
Tog bild på våra goa kakor

Igår satt jag och tänkte på hur mycket jag städar igentligen och svaret är konstant alltså jag städar hela tiden och kommer det någon oanmäld så vill man inte att det ska vara stökigt.
Är man många i en familj blir det snabbt smutsigt.jag vet att jag har höga krav på mig själv men nu om det kommer någon hedan efter får de förstå att det kan vara stökigt ibland så är det med barn.tycker denna texten passar bra.

Nu ska jag baka dumlegrottor om jag hittar mitt recept.ha en bra kväll
Kramizzar

Av linda - 2 december 2014 23:54

I dag var det dax för möte på antons skola.det gick jätte bra alltid kul att höra när det går bra för barnen i skolan.
Jag och elissa gick till babyträff och sen efter träffen skulle elissa vägas hon vägde 2898 när vi blev utskrivna från neonatal samvård. Och nu vägde hon 3.140g och inte mycket har hänt på längden hon är fortfarande 49 lång, men jag är mer än nöjd.
Idag när vi väntade på bussen så kom en äldre dam och satte sig på benken.hon såg att jag hade en liten i vagnen och hon frågade om det var en flicka eller pojke och om det var mitt första barn. Jag skrattade till lite och sa att det är mitt sjunde barn, men oj sa hon du som är så ung och snygg.hur gammal är du frågade hon.svarade att jag är 33 år .hon sa va skojar du sa hon jag tridde du var 23, 24 år.
jag kan ju säga att jag blev jätte glad av att höra att man är snygg och ung även om det är en äldre dag som säger det. Har kännt mig glad hela dagen.när jag sen stod på försäkringskassan och skulle lämna papper till dem fick jag telefonsamtal från dagis.de hade sett några prickar på lolo som såg ut som vattenkoppor så det var bata att lämna pappret och snabbt ta bussen och hämta hem de små. Lolo har ingen feber men man ser på henne att hon inte mår så bra. Och fler prickar har kommit de kliar så klart och nu sitter jag här i soffan med henne hon ser på tv och jag passar på att blogga.Elias och jasmin ska på dagis mellan 9-16 och jag och lolo o elissa går hem och tar det lugnt .eller nja lolo vill bakapeppar kakor så vi får se hur det blir.nu har lolo somnat och jag ska titta runt lite på loppis sidorna och se om jag hittar någon billig overall till lolo.
ha det så bra kramizzar

Presentation


fyra pojkar och tre flickor

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

gästbok

besök


Skapa flashcards