Direktlänk till inlägg 22 juni 2015
25g jäst
4dl finger varmt vatten
2 msk raps olja
1 1/2 tsk salt
8-10 dl vetemjöl
garnering
ca 50g smält smör
ca 2 vitlöks klyftor
flingsalt
färskhackad persilja ( jag brukar använda fryst persilja när jag inte får tag på färsk)
gör så här.
smula jästen i en bunke.
tillsätt vattnet och blanda tills jästen löst upp sig.
Tillsätt olja,salt och vetemjölet (ta lite vetemjöl i taget)
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
låt degen jäsa i ca 50 minuter under bakduk
ta sen lite av degen och forma runda bullar och lägg på bakplåts papper och gör ett kryss i dem.
låt dem jäsa 30 minuter under bakduk
sätt ugnen på 250 grader
blanda de smälta smöret och pressad vitlök i en liten skål
pensla med de på bullarna och strö över lite flingsalt och hackad persilja.
grädda bullarna i mitten av ugnen i 7-10 minuter
viktigt att ha koll på bullarna för mot slutet av gräddningen går de snabbt så de inte blir brända.
hoppas ni tycker om dem de är super goda till soppa eller annat.
kramizzar
Hej på er där ute. Hoppas ni alla har det bra trots denna pandemi vi är i just nu. Jag har inte varit så aktiv här inne men tiden har inte funnits . Dagarna flyter på och det är redan vinter ,fast vi har tur här nere i skåne här är vädert milt ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|