Direktlänk till inlägg 23 oktober 2015
kålpudding har vi inte haft på länge så de fick de bli idag.
tar ju inteså lång tid att göra häller.
här kommer receptet.
vitkål
1msk ljus sirap
400g köttfärs
0,5 tsk salt
svart peppar malen
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten.
gör så här.
strimla vitkålen 0ch bryn den i smör i en stekpanna,rör ner sirapen och blanda.
låt sen kålen kallna.
Blanda köttfärsen med kryddorna och saltet.
sätt ugnen på 175 grader,blanda kålen och köttfärsen och lägg de i en ugns fast form.
Lös upp buljong tärningen i vattnet .
häll sen de över köttfärsen och in i ugnen i ca 45-50 minuter.
servera med kokt potatis,sås,brysselkål och lingon.
hoppas ni kommer tycka det är gott.
ha det bra kramizzar
Hej på er där ute. Hoppas ni alla har det bra trots denna pandemi vi är i just nu. Jag har inte varit så aktiv här inne men tiden har inte funnits . Dagarna flyter på och det är redan vinter ,fast vi har tur här nere i skåne här är vädert milt ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|