Senaste inläggen

Av linda - 20 april 2016 13:09

Hej på dig 

Hoppas du har en lika bra dag som jag har och med en massa sol så bara att ladda på sina batterier av energi.

  .

idag satt jag och funderade på  varför vi människor inte acepterar att vi alla är olika, ser ut olika,tycker olika,tänker olika.

Varför måste alla vara normala och vad är normal ja vet du de ,för jag vet det inte.

Som ni vet ni som har följt bloggen ett tag att jag har gått ner i vikt massor och jag har gjort en operation.

Hade du sett mig när jag var som störrst och nu hade du kanske inte kännt igen mig.

När jag var utepå stan kännde jag mig som en nolla alltå nästan ingen hälsade på dig utan bara stirrade på dig och köpte du något onyttigt ja då kunde det pratas om de i kassa kön.Jag var en av dem som inte dög till något var inte värd något för så var det jag kännde inom mig jag måde inte bra alls. tJag tog en massaskit från andra  sa aldrig ifrån utan bara omdet gällde mina barn ellr min familj .jag stod helt enkelt inte upp för mig själv.Idag märker jag nu när jag har gått nervilken skillnad på folk de hälsar även omjag inte känner de ,råkar de stöta till mig i affären ber de om ursäkt.Sitter man på coop kan helt främmande människor börja prata med mig.Jag får höra att jag är fin och en massa annat.Dettta gör mig ledsen att man i samhället inte är acepterad när du är anorlunda som i mitt fall jag var för tjock.

Så hemskt jag förstår nu varför så många mår dåligt i samhället ,de känner att de inte är värda något.Jag vägrar vara en som acepterar att de är så,kommer ALDRIG låta någon sätta sig på mig igen .Snälla vi alla måste vakna och stå upp och säga nää jag vägrar gå med på att samhället är så.Vi kan alla hjälpas åt med de för ensam är inte starka alltid.

Snälla sitt inte och tänk att du duger inte ,du är inte värd något för vet, du DU duger precis som du är och låt ingen sätta sig på dig det är dax att du ställer upp för dig själv och säger jag duger.

Säg det en gång med högt och bestämmd röst eller skrik de jag duger som jag är .

Känner du skillnaden ?

Jag önskar att du sitter och ler för dig själv och tänker ja det är dax att sahället ändrar sin syn på andra .

Idag är jag förändrad ,jag är inte den tysta Linda som aldrig vågar prata eller säger ifrån .Nää jag är Mig själv och som jag skulle ha varit om jag inte hade mått dåligt som jag gjorde innan.Är lycklig glad ochjag känner att nu är det min tur har en fin familj,fina vänner,ett sommar jobb och har bättre självförtroende och själv bild .Ser jag någon när jag är ute som inte mår bra tänk vad ett enkelt hej hade kunnat göra för den människan.

Idag blev det bara lite babbel som jag tänkte jag var tvungen att skriva av mig .Snälla tänk på hur du pratar .Min mamma lärde mig inte mycket ,men en sak lärde hon mig att har du inget snällt att säga om någon annan knip då käft.

ta hand om varandra och som sakt passa på att ladda era batterier med energi nu när våren kommer .

många kramar på er  


ANNONS
Av linda - 19 april 2016 22:46

hej på dig .

har varit lite dåligt skrivet i bloggen,men här kommer så klart en uppdatering vad som har hänt .

Ihelgen var vi bara hemma och tog det lugnt kan behöva ibland.

Anton har börjat sälja majblommor jätte dukigt är han och ville det själv.Han sa mammajag vill hjälpa andra barn.

Vi bestämmde oss för att äta lite gott i helgen både onyttigt men så klart nyttigt med 

frukt fat och tårta fick det bli i helgen.

   

Gott var det.

för några dagar sen var barnen så trötta och hungriga så fick bli lite morot stavar i väntan på kvällsmaten skulle bli klar.jobbigt att vänta.Elissa tog gurkbitar som låg på kanten på vasken och överlycklig för att hon tagit de själv.

     

En massa kramar blev det oxå eller kram kalas om några av barnen kallar det för .

  .

Lolo och Jasmin tycker det är rikigt kul att hjälpa till i tvättstugan så de följer alltid med ner och vill hjälpa syndbara att det tar så lång tidd när de vill hjlpa till,men är sånt man får ta.

   

Jasim filmade jag när hon hjlpte mig med tvättvagnarna att ställa de rätt .

.

Idag hade vi en tid till specialist huset här i Eslöv.

Några av barnen skulle kolla sin astma,caspers astma var under kontroll så där behövdes inte så mycket mer mediciner eller ökning av de han redan har men behövde utskrivet en fet salva till sina händer eftersom han tvättar dem konstant pga sin bacillskräck/tvång  casper tror att det finns bakterier på händerna om han rör vissa saker typ som grindar eller dörrar det blir som ett tvång för honom när han måste tvätta,tvätta händerna hela tiden och då torkar huden ut och eksem bildas.Antons astma var inte så bra,men det viste vi redan så ökning av medicinerna  till honom.Jasmin skafortsätta med sina mediciner när hon är förkyld.Jasmin  tyckte det var roligt med leksakerna där ett fint dockhus ( borg) hade de 
  .
På vägen hem när vi stod och väntade på bussen kom tåget och ett fint tåg skrev jasmin det är ju rosa sånt vill jag ju åka.
Kan förstå att hon ville åka de så färg glatt som de tåget var.
Nu är det väll dax att krypa i säng även om jag inte är så värst trött så måste jag sova.
Nu får ni ha det så bra så länge 
kramizzar
 


 

ANNONS
Av linda - 13 april 2016 22:10

Hej på dig 

hur har du haft de idag ?

jag har haft det bra. Morgonen började bra slutade i katastrof  ,men så är det när man stressar bättre att stanna upp och ta ett djupt andetag  fast det glömmer man lätt.

Barnen var ju glada ändå fast det blev stressigt.

 

Idag fick jag ett besked som jag blev så glad över.Jag har fått jobb,visserligen bara över sommaren men ändå är så glad.

Jag har ju inte så stor arbetslivs erfarenhet eftersom jag har valt att stanna hemma med  barnen och nu kommer jag få erfarenhet med sommar jobbet och hoppas det finns lite efter sommaren som timmanställd.

Jag vet vad ni tänker, hur ska jag hinna med både jobb,familjen, träning och bloggen.

Jag lovar jag kommer fortsätta att blogga så var inte oroliga kan ju inte lämna er ju   .

vi åt lite god kaka för att fira lite att jag fått jobbet, smarrig som tusan var den.

 

Nu är det dax att hoppas i säng snart ny dag imorgon mina vänner.

Ha det bra med er 

kramizzar
Av linda - 12 april 2016 10:13

Hej på er där ute.

hoppas ni alla mår bra .

Kan ju säga att äntligen är vi friska igen   .

Som ni ser så blev det inte så mycket bloggande när barnen var sjuka ,men inte lätt med 5 magsjuka barn.

Isöndags åkte Lolo ,jasmin,casper och jag åkte  till ica för att handla lite gott,Elias var på kalas hos sin kompis.

elissa och anton var med pappa.

När vi kommer till ica så ser vi denna reklam skylt på väggen.Jasmin säger dirket att usch en grön ketchup vill jag inte äta äter bara röd .  

Jasmin trodde att det skulle vara grön ketschup i flaskan så nää det vile hon inte ha röd är viktigt.

Igår var jag på möte på Anton skola  komm dit lite tidigare så vi fick sitta och vänta ,men det gjorde inte mig något  passade på att ta lite selfi då ju   .

   


hade ju fått avboka mötet  förra veckan då barnen var sjuka.på mötet sa de att jag har  en underbar  kille med glimten i ögat , det värmer mamma hjärtat.Blev lite förvånad för på både sallrupskolan som anton har gått på och på lofteby skolan har de sakt nej när jag har frågat om det kan vara så att Anton har dyslexi,nej har jag bara fått till svar det har han inte.Men jag har altid gått och undrat om han inte  har de har ju sett hur han skriver när vi gör läxorn och läser .  På denna skolan Anton nu går på så tog jag upp det om de hade misstänkt något.Bra att jag tog upp de sa dem för de hade tänkt fråga mig om Anton har dyslexi.Jag sa som det var att jag har misstänkt de fast de andra skolorna sakt nej.Nu ska det äntligen skickas in papper till en utredning om anton har det eller inte känns så skönt at bli tagen på allvar.Anton och jag tog en promenad hem i de härliga vår vädret och tog en fin vår bild på vitsipporna 

 


När vi hade hämtat barnen fick de bli en runda på lekplatsen igår och det var fler än vi ute kul .

idag blir det en dag på hemma plan med att söka lite jobb och titta på mitt personliga brev .väntar på att ebo ska komma  och titta på diskmaskonen den slår ut hela strömmen i lägenheten.

nu får ni ha det så bra så länge 

kramizzar  

Av linda - 6 april 2016 14:13

onsdag idag var tvungen att kolla i kalendern vilken dag det var är så trött så har inte koll på dagarna trodde det var torsdag innan.Har fem magsjuka barn det både kräks och skiter i mängder   .

så här ser jag ut idag bara myskläder på inget smink inte kammat håret änns ser nog roligt ut .

 

Har inte tagit några bilder för jag orkar helt enkelt inte nu när barnen är sjuka.Städa blir det inte häller orkar inte. Jag lägger energin på att ta hand om barnen och torka skit och spyor.Städa blir det så fort barnen sover för de behövs idag .Städade ju igår ,måste städa varjedag här när man är många men vi skiter i de idag.

fick vätske ersättning av min kompis igår det behövdes tusen tack Anna.Har ju ett hjärte barn så det  är livs vikigt att han dricker när han är magsjuk annars kan de påvärka hans hjärta.

Nu får det bli lite film här .

Ha det bra så länge

Kramizzar  


Av linda - 5 april 2016 20:29

god kväll på er alla vi har fått besök av magsjukan här så hinner inte sitta så mycket vid datorn Elias,Lolo,Jasmin har blvit magsjuka så de komer från båda hållen .Får man säga att man är trött vill bara gå och sova ,emn tänkte passa på att städa lite medans de sover har städat hela badrumet och tvättat .Luktar klorin i badrumet får hålla tummarna att ingen mer blir sjuk nu. Alla små sover som tur är .Skulle behöva en power king energi dricka nu, ibland behöver man.men kan inte gå och handla och dra ut barnen sen är allt stängt nu oxå.

Får se om jag kan i morgon .Annars har det inte hänt så mycket.Det är nu man är  glad över att man har tvättmaskin och tummlare hemma.Imorgon blir det tila tt vara hemma barnen kommer inte kunna gå på hela veckan.

Casper är iväg med sin kontakt person annars hade jag slängt mig i sängen för länge sen.Han kommer snart hem.Samer är i malmö och fixar lite grejor så han kommer nog oxå snart .Nu kallar elias på mig så bäst att gå .

Ha det så bra med er 

Kramizzar  

Av linda - 5 april 2016 08:11

 God morgon på er .

Vi har sjukstuga här.Dagis ringde igår så jag fick hämta hem jasmin hon hade 39,3 i feber,  lika bra att ta med alla hem kan vara skönt för de andra  busfröna att gå hem tidigt och jag slipper dra ut jasmin igen..

Igår efter vi hade varit på medborgare skolan så gick jag och handlade lite lunch och sen till ängel fotvård där de oxå gör trådning och plockning av ögonbrynen .Helt klart en stor skillnad det blev och duktig är hon oxå fast ont gjorde de men det gör det så klart   .

tog bilder innan och efter

 


kanske inte så bra bilder ,men jag är nöjd över ögonbrynen och det är huvudsaken.

Elias följde med sin kompis och hans mamma till lekplatsen igår  och jag fick en härlig bild skickad till mig när de var på ute gymet

 

så gullig de sitter där och gungar.De leker jätte bra tillsamans är glad att han har hittat en bra kompis.

Idag händer det inte så mycket mer än att stanna hemma och när de små sover middag ska jag passa på att söka lite jobb och annat.

Nu får ni ha det så bra.

Kramizzar 


Av linda - 2 april 2016 22:16

Hej på er .

Tyckte ni oxå att veckan gick snabbt.

Här bara sprang den förbi.

Ifredags var det föreläsning om ens personliga varumärke jätte intressant och bra var de.

Vet inte rikigt vad som händer så fort jag sätter mig ner på stolen eller i soffan så sköljer en trötthet över mig förstår inte rikigt varför.

Ibland när jag sitter ner och har inte ätit på några timmar blir jag trött ,menjag kan ju inte äta hela tiden ju 6 gånger om dagen ska jag äta .I både trosdags och i går var vi ute några timmar i det härliga vädret vi har fått.

Barnen älskar att gå till olika lekplatser och dricka och frukt är ett måste att ha med sig.

       

Igår när vi kom hem blev det lite hamburgare och pannkakor till efterätt jätte gott.

Krokodil pannkakor blev det 

 

Gröna och blåa pannkakor   .

Vet ni vad jag har gjort ?

Jag har bokat en tid för att tråda mina ögonbryn ingen buskig  kvinna här inte.

Första gången jag gör det hos någon fick höra av några vänner att jag skulle köpa emla salva och smörja på ögon brynen för ont komerdet göra.Tänker bara att har man fött 8 barn så klarar man nog att få ögonbrynen trådade man är liksom härdad redan när det gäller smärta har ju dessutom hög smärt tröskel.Lovar hålla er uppdaterade om hur det gick efter jag har varit där.Idag slapp jag laga mat fy vad skönt det var hade inte orkat de häller så samer gjorde macloube eller hur det nu stavas super gott .Tvättade i tvättstugan gjorde vi med fy farao vad med tvätt vi hade.

Några undrade vilket tvätt medel och  städmedel vi använder och kommer ett inlägg i morgon om de .

nu ska jag spela lite fia med knuff med de stora barnen de små sover,lite gott blir det så klart med   .

Nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll

Kramizzar  

Presentation


fyra pojkar och tre flickor

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ lindasfamiljeliv med Blogkeen
Följ lindasfamiljeliv med Bloglovin'

gästbok

besök


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se