Senaste inläggen

Av linda - 9 december 2015 22:29

i måndags  vi på bvc och läste av elissas ppd och den visade inget så hon kommer få sprutan.

jag hade ju lovat barnen att vi skull gå på öppna förskolan efter bvc besöket fast jag igentligen inte var så pigg på de 

jag hade varit sjuk hela lördagen och söndagen mådde bättre men var så trött.

Packade med en liten matsäck som vi kunnde äta där.vi har ju inte varit på öppna förskolan på jätte länge ,men nu kommer vi gå oftare för de tyckte de var kul. De har  sång stund oxå och då får alla barnen låna ett ägg som låter när man skakar på de(ja jag vet var det heter kommer brara inte på namnet på de nu )

 man sjunger olika roliga sånger väldigt uppskattat och jasmin var del aktig i allt det kan ju jag säga att det trodde jag aldrig.Jasmin är så blyg av sig och pratar gärna inte med andra så detta kommer bli en bra träning för henne

     

.vi började inskolaElissa igen igår hon trivs kryper runder och tittar på allt och tycker om personalen gör hon oxå .Detta kommer gå bra för henne.Känner ju personalen har ju haft alla på samma dagis.

Måste berätta något Elias han har fastnat för olika språk och vill lära sig på både arabiska och engelska och på teckenspråk han bara suger i sig kunskapen och  jag tycker det är bra så klart och att han är så intresserad av de .

filmade honom när han sjunger

twinkel,twinkl little star.

sen filmade jag han när han säger att han heter Elias och hur gammal han är  på engelska.

han är så stolt att han kan  och har lärt sig .

lite svårare med arabiskan för jag kan bara några ord men vi kämpar på de med så klart.

kanske dax att tänka på att gå och sova så man är pigg i morgon då vi fortsätter och inskolar Elissa.De ska ha lucia fika (drop in) på jasmin och elissas avd  i morgon .Elias och Lolo ska ha på fredag så då gäller de att gå upp tidigt för klockan 7 ska vi vara på dagis då  .

nu får ni ha det så bra så länge

många kramizzar på er
 
 

ANNONS
Av linda - 4 december 2015 22:48

fredag idag och helg härligt är det .Inga måsten så det är så skönt.

vi har varit på bvc idag med elissa så hon fått sin ppd.Fy tusan vad hon skrek mamma hjärtat hoppade nästan upp ur halsen på mig så ont de gjorde i mig fy hemsk på måndag ska de läsa av den.Elias och lolo tjatadeoch tjatade om att de ville till öppna förskolan,men vi komm så sent så det var inte lönt att gå in där den lila stunden.På måndag ska vi dit till bvc då tänkte jag passa på att gå dit när vi ändp är där rätt tid.De har en kasebana i hallen där man ställer vagnen och klär av sig ytter kläderna så där skulle det åkas en massor innan vi gick till bussen.

     

Lolo har hittat mitt gammla buss kort och att man kan vara så glad över ett busskort som dessutom inte fungerar .

rosa älskar hon ju så hon fick de av mig att leka med.

 


ingen får röra hennes kort.

Elias sa till mig medans vi väntade på bussen 

Mamma ta en sån bild som de gör i ditt favorit programta glamor en sån bild på mig och så ställde han sig så här.

 

skrattade massor gjorde vi alla.Å kte till ica och handlade lite glögg hittade en utan tillsatt socker ska prova den.

lite brockoli och ett av mina favorit te 

citron te från lipton.

vet ni vad som stod på en lapp på ica när vi komm in där 

detta stod de

 

Jag bara tycker de är så bra att de har gjort denna lappen .Nu tåler vi ju nötter ( jag tåler inte paranötter )

,men de finns ju de som är super allergiska fler mat butiker borde göra samma tycker jag .

Barnen tillsamans valde maten idag tacos blev de så gott var länge sen vi hade de .jag åt utan bröd för  jag klarar inte brödet rikigt.

Nu kommer lolo upp så ska ta och lägga henne igen .

Ha det så bra så länge 

kramizzarANNONS
Av linda - 3 december 2015 21:03

vi har haft sjukstuga här Jasmin har haft jätte hög feber och varit jätte hängig i mellan åt ,men nu har hon varit feber fri i en dag och är pigg men ser trött ut i ögonen.Inskolningen fick vi avsluta vi var där bara i tisdags ,men vi kör igång igen nästa vecka  .Elissa verkar trivas på  dagis hon leker och kryper runt och är inte rädd eller något kryper till mig i mellan åt och sitter i knät annars bara skrattar hon hela tiden och har roligt.Lite jobiggare var det för jasmin .De skulle gå ut  och  gå till deras träd ( på dagis har de ett tema och det är om trädet).Jasmin följde med ut och det trodde vi ju aldrig att hon skulle utan vi trodde  att hon skulle stanna inne med mig och elissa,men de gick bra när hon komm in igen var hon glad att se mig och satt i mitt knä hela tiden.sen blev det mat lax och potatis mos Elissa åt själv mos och fisk överallt men så är det.Tyckte att när jag satt med jasmin att hon brännde varm ,men ibland gör hon de när hon har sovit

men sen blev hon ännu varmare  så vi tog tempen och då hade hon 39,1 i feber och var trött och hängig. Tråkigt nu mitt när vi inskolar Elissa ,men det är sånt man får ta ju .vikitgaste är ju att jasmin mår bra så får inskolningen ta den tiden det tar jag skyndar inte.

barnen har gjort lite julpyssel på dagis jätte söta tomatar av pinnar 

 

tycker de ser roliga ut .

Nu när jasmin har varit sjuk har hon sovit dålig jag med ingen sömn här inte .filmade henne när vi tittade lite på youtub härom dagen .

Nej mamma jag är inte trött


  mina flickor älskar lila och rosa och allt flickigt.när de hade sett någon annan med nagelack  som var lila tyckte lolo de var snyggt och ville med ha de ,så klart fick hon ju med de .Ska en ska alla ha .

lite svårt bara när de inte sitter stilla  ,men nöjada var de ändå

Idag ringde de från bvc och vi har äntligen fått en tid för ppdn som ska sättas och sen ska de läsa av den så Elissa kan få sin spruta.

Vet ni vad jag sak göra nu ?

Dricka lite te fryser massor har haft blodtrycks fall 3 gånger idag så jag är ganska trött ,men lite te och lite tända ljus är mysigt .

ha det så bra så länge 

kramizzar

Av linda - 30 november 2015 08:44

helgen är förbi.Första advent har varit  och i natt har vi haft besök av stormen gorm.Barnen var rädda igår det blåste så ute ,men flckorna somnade tidigt ändå värre var det med Elias som var så ledsen för han tyckte det hördes in när det blåste så mycket  ,han fick sova inne hos oss.I fredags skulle Elissa ha sin tbc vaccsination vi skulle vara där 8.45 tidigt men vi han dit i tid var lite tidiga tilloch med.Det slutade med att vi fick gå hem utan någon spruta tagen.Elissa har fyllt 1 år den 17 november och då måste man göra ett ppd test först innan man få sprutan.Jag blev arg för när hon skulle ha den igentligen då fanns inget vaccin i hela landet de var slut.sen när vi hade fått en tid då var hon sjuk och sen nu får hon inte den bara för hon fyllt 1 år trött jag blir alltså.Bara att vänta nu då tills vi får en tid för ppd test.

Det var ju mörkt när vi åkte med bussen och barnen trodde vi var ute mitt i natten   .Lite tråkigt att vänta på stationen på bussen

   

när vi var hemma så ville de köpa något gott i affären och de fick de för de hade varit så duktiga och inget trams.

glada var de.Jag trodde de skulle köpa något godis som de kunnde äta efter kvällsmaten ,men fel hade jag .

De ville köpa vars en bulle och inget godis .nyttigt och bra och så klart skulle de ätas på vägen hem.

   

Elissa var så trött så hon sov länge i vagnen.

Kvälls maten fick bli macdonalds mat happymeal.och leksak var ju viktigt   .

Anton han tog i sönder sitt pappers hur maten låg i och vipps så var han mario bros vi alla skrattde i massor så ju jätte roligt ut

 


I dag händer det inte så mycket .barnen valde frukost idag youghert och flingor .jag åt hummos och oliver och arabiskt bröd till så gott det är .

 

Nu ska jag leta fram lite vantar och packa lite blöjor och extra kläder som ska namnas för i morgon börjar vi inskola Elissa på dagis.

nu får ni ha det bra så länge 

kramizzar

Av linda - 25 november 2015 12:21

I söndag så var vi ute och hade snöbolls krig ,men det slutade med att vi skulle göra en olaf tillsammans kan ju säga att det gick inte så bra med fem olika viljor om hur den skulle se ut så gav jag upp och de fick göra vars en istället.

Elias och lolo ville bara rulla sig i snön och kasta i luften .Jasmin stod brevid mig hela tiden hon tyckte inte det var kul alls med snö    .svårt att gå i snön tyckte hon det var och jobbigt man blir trött sa hon.

     

Vi gick in och värmde oss och åt lite lunch barnen var trötta.De somnade tidigt .

Elissa har fått smaka ostbågar snälla syskon hon har som bjuder  fast jag hällst hade väntat lite till med att ge henne sånt men inte lätt när man har syskon som äter framför henne så klart vill hon oxå smaka lite.Tyckte om de gjorde hon iallafall    

I går var vi på bvc och Elissa fick inte sin 1 års spruta för på fredag ska hon få tbc sprutan men vägde och mätte henne gjorde vi hon väger 10120 och är 73 lång.

fast hon skulle ha vägt lite mer sa de ,men  huvudsaken är väll att hon mår bra och äter som hon ska så ska man inte hänga upp sig för mycket på vikten   sa jag till henne .Hon höll med .

Frågade lite om mongulfläckar oxå Lolo har ju några små ,men Elissa har stora fläckar ville veta hur länge finns kvar och de kan finnas kvar upp till tonåren och även längre.det är olika hur det är .Jag ska berätta för dagiset om fläckarna och att de finns registrerade på bvc oxå så klart precis som alla andra födelsemärke.

berättade oxå att jag tyckte att hennes smultron fläck har växt men hon tyckte inte de utan att de har blivit lite glesare och inte så rött,tyckte jag det växte mer så skulle en läkare titta på de.

för några dagar sen åt jag en frukt som jag aldrig sett förrut god var den och den ska vara bra för hälsan bra för kroppen pratar alla om. någon som vet vad den heter på svenska för jag kan inte hitta vad den heter .

 


nu är det dax att fortsätta med det vanliga här hemma 

ha det bra så länge 

kramizzar

Av linda - 21 november 2015 19:55

i dag gjorde jag marinerade kyckling klubbor jätte gott blev det.


 

tänkte jag skulle dela med mig av receptet.

jag mätter inte detta recept när jag gör de .

matolja

vegeta

curry

pressad vitlöks klyftor

pressad cirton saft av en halv citron.

lägg kyckling klubborna och  marinaden i en ugns form.

låt den stå några timmar i kylen

täck med folie papper

sätt ugnen på 200 grader och in med dem tills de är klara.

super goda blev dem.


Av linda - 21 november 2015 19:15

 Igår fyllde elias 5 år börjar bli stor kille nu .

 

Elias ville så gärna gå till en lekplats så klart så gjorde vi de skulle ändå iväg och hämta lite saker.

lite roligt var de för lolo och elias trodde de kunnde vägen till lekplatsen jag hade tänk de kunnde leka en stund.

Mamma är det hit eller kanske är det dit vi ska gå frågade de hela tiden.

 

Jag blev lite chockad för jag  viste inte att de hade gjort en ny lekplats där jätte fin var den sen fanns det fotbolls plan med mål oxå. super bra vi kommer  gå dit flera gånger pizza gungan var roligast  och kasebanan var med kul.

 


   

Efter en stund gick vi till min kompis Agneta vi hade jätte kul där .Det blev en runda snabbt hem sen vi skulle ju baka med så fort Jasmin och Elissa hade somnat.Vi bakade en god blåbärs rulltårta som vi skulle smaska på så fort samer komm hem så klart blev det ju tårta med som elias hade valt .Han valde kvälls maten oxå jag trodde han skulle säga pizza eller något ,men elias är en korv älskare så han valde potatis mos och stekt korv till   .

Vi sjöng vi gratullerar och elissa hon dansade    .

Vet ni vad vi har fått SNÖ har vi äntligen nu kanske vi slipper det tråkiga regnet.I morgon efter frukost går vi ut en runda i snön.  

får hoppas det finns kvar i morgon oxå.

nu ska vi spela lite spel och äta gott är ju lördag i dag.

ha det bra så länge 

kramizzar


Av linda - 17 november 2015 15:02

 ett stort grattis till våran Elissa på sin 1 års dag  idag 

tiden springer ifrån oss


tänk att hon föddes i vecka 34 och på internationella prematur dagen
 

Presentation


fyra pojkar och tre flickor

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ lindasfamiljeliv med Blogkeen
Följ lindasfamiljeliv med Bloglovin'

gästbok

besök


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se