Direktlänk till inlägg 20 augusti 2017
Hej
Är ni som jag oxå sugen på något gott ibland(eller läs ofta
)
Jag brukar baka fröknäcke som jag äter framför tven med ett glas mjölk till,ibland bara som de är eller mednågon god ost på ibland har jag de till frukost.
delar med mig av ett recept jag brukar använda mig av.
Fröknäcke en plåt blir det .
1dl sesamfrön
1dl pumpakärnor
1dl solroskärnor
1/2 dl linfrön (hela)
1dl majsmjöl
1/2 tsk salt
2 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja ta lite extra typ 2msk extra om man vill.ta lite flingsalt och släng på innan du slänger in plåten i ugen (var försiktig så du inte får för mycket fling salt på)Gör så härsätt ugnen på 175 graderlägg ett bakplåts papper på en plåt.Blanda alla torra ingredienser i en skål.rör sen i olja och de kokande vattnetlåt svälla ca 15 minuterBred sedan ut ett tunnt lager av smeten på plåten med pappret på.släng på lite flingsaltgrädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter tills det blivit brunt.om en bit av knäckebröds plåten blivit brun med inte hela så ta ut och bryt av de som har blvit jätte brunt och in i ugen så de andra oxå blir brunt.tänk på att det är olika från ugn till ugn hur länge de ska vara inne,mendet ser du .Detta receptet är ägg,mjölk.gluten fritt och soja frittHej på er där ute. Hoppas ni alla har det bra trots denna pandemi vi är i just nu. Jag har inte varit så aktiv här inne men tiden har inte funnits . Dagarna flyter på och det är redan vinter ,fast vi har tur här nere i skåne här är vädert milt ...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
| |||||||||