Alla inlägg under augusti 2014

Av linda - 30 augusti 2014 18:36

Bara jag och anton och jasmin hemma idag.har hunnit massor i dag så slipper jag ta det sen. Har torkat väggar och dörrarna och köksluckorna ssatte igång en maskin disk och damma han jag oxå snabbt gick det oxå.innan idag när samer skulle ut passade jasmin oxå på att krypa ut i pyjamasen lilla rymlingen

Hon skrattade jätte mycket och tyckte det var kul.vår lilla busfia.
Ikväll slipper jag laga mat skönt vi ska äta piroger som samer köper med sig från malmö. Ikväll när alla sover blir det till att tända lite ljus är så mörkt och trist och kallt och bara regnar en massa usch höst väder.
Ha det bra så länge .

Av linda - 29 augusti 2014 11:45

Alltså vart tar veckorna vägen redan fredag jag hinner inte med.ibland önskar jag att det fanns fler timmar på ett dygn så man hinner med de man ska.dessa dagarna har jag varit trött och seg och inte hunnit blogga alls. Föra fredagen var jag och de små på kurs I lund jätte kul ty kte dom att det var.efter kursen fick det bli hm och köpa en flezzjacka till jasmin.där fanns ingen eller jo i vit.vit vill jag inte hon ska kunna ha den på dagis och då är vit ingen bra färg. Mcdonalds var en önskan från barnen så fick bli lunch där.jasmin älskade hamburgaren som hon fick smaka på.

När vi var hemma sen stod casper och väntade på oss vid bussen. Lolo och elias blev lite sura de ville handla gott och läsk men jag tyckte det räckte med läsk hade ju druckit de på macdonalds. Lite sura miner låtsade de att de hade.

Igår när vi gick till dagis så klipte de gräset. Lolo ville att jag skulle ta bild och de gjorde jag med .elias sa mamma du kan inte ta bild på den för den kan inte säga chezzzzz som vi säger när vi tar bilder.han är rolig mwd sina kommentarer.
Idag ska vi ut och åka buss de älskar åka buss ska hämta ett litet hus till lolo hon ska få i present.har beställt till henne innan på ebay lite.presenter fick hjälp av min vän hon är bara helt underbar som hjälper mig.beställt till jasmin och elias med och sen blir det lite julklappar därofrån oxå.
Nu är det en promenad till bussen som gäller.ha det bra så länge.

Av linda - 20 augusti 2014 15:36

Igår när vi gick hem från dagis så öppnade himmlen sig.det öste ner och jag hade inget regn skydd till jasmins sulky. Tänkte att nu kommer gon bli blöt stakarn och hon kommer vråla.blöt blev hon men vråla nää skratta gjorde hon hon tyckte det var skit kul att få regn på sig hon var jätte blöt i håret men hon brydde sig inte förän vi ställde oss under ett träd för att inte bli blöta då blev hon ledsen hon ville få regn på sig då skrattade hon och pratade på sitt eget lilla vis.tog bild på henne när vi komm hem.upp för trappan.

Hon var sur hon ville inte in.
Jag har tänkt på de med namn bytte på min blogg för varje gång jag har varit gravid och fött har jag fått bytta .så då tänkte jag att det är böttre att ha något annat.har tänkt på dessa namnen.
Alla minabarn
Mina busfrön
Alla mina små hjärtan.

Jag tycker detta är så svårt med namnbytte.
Vilket namn tycker ni passar?

I morse blev elias lite sur på mig eller snarare jätte arg han är i trotts åldern nu och ska testa testa ja lolo med sliter mitt hår snart. Vi har bestämmt att elias ska imte ha blöja mer han är mogen för de och han säger själv till när han behöver gå på pottan.men vara utan blöja vill han inte men i morse hade jag och dagiset kommit överens om att han skulle gå på dagis utan blöja. Detta hade han själv sakt några dagar sen att han inte vill ha den på mer.
Han har klarat hela dagen utan blöja inga olyckor än så länge.jag berömde honom över att han klarade de och han själv är jätte stålt och sa.mamma känn på mina muklor nu är jag stor.jag kännde han på armen och sa ja vilka muskler du har fått.känns så skönt att fast han tyckte det var jobbigt att inte ha den på .så är han redo.
Nu är det dax att börja med kvälls maten här .blir snabb mat här potatismos och fiskpinnar dag.
Ha det bra så länge.

Av linda - 17 augusti 2014 12:28

Fy vad kallt det är här 13 grader bara mina fötter är som isbitar ju .mörkt är det oxå så då passar det bra att tända lite värmeljus och dricka lite te.får passa på när jasmin sover och tända ljus annars går det inte för hon är överallt och ska röra och dra i alla saker .
i fredags fyllde jag år gammal blev jag ;).
Mulki var här och fikade jätte kul.jag fick fina presenter av familjen.en ny väska vilket värkligen behövdes.mobil skal med plats för kort i .en jätte fin skål och en fin stor tallrik. Ett par ballerina skor fick jag med.ballerina skorna kan jag tyvärr bara ha på mig i bland för mina fötter svullnar i mellan åt.
Så jag är jätte nöjd över mi dag.
Tog lite bilder på bakelserna jag gjorde

Riktigt goda blev dem.tog bilder på lolo lill mamman oxå som ville ha vagnen med till affären

Vi var en runda hos min mormor på kvällen.
Blev lite bilder där med

Som ni ser på bilden har jasmin har inga på sig strumpor hon gillar inte att ha de på så det blir till att köpa strump byxor nu när det börjar bli kallt .
Jag lovade elias att jag skulle ta en bild på hans tavla han målat på dagis.det är en kompis tavla. Han tyckte det är viktigt att den komm med här .så alla vet hur en kompis är .att man ska vara snälla mot varandra och hjälpa varandra och vara glada sa han.

I dag till kvälls mat blir det frike och kokt kyckling file super gott samer som gjör maten idag medan jag tvättar i tvättstugan.
De stora grabbarna är lite nervösa i dag och har myror i kroppen skol dax i morgon igen pontuz börjar 8an casper 7an och anton i 3an.kommer säkert gå jätte bra.
Nu är det dax för lunch här.ha det bra så länge

Av linda - 12 augusti 2014 22:05

Alla sover bara jag vaken .då kan ju jag så klart inte somna fast jag är trött som bara den.Jasmin är jätte prickig. Ser ut som värmeutslag.hon har haft 3 dagars feber .stakars liten.
I går var vi på ultraljud min vän mulki följde oxå med.allt såg bra ut med vårt pyre i magen.
Läkaren trodde det var en flicka men han sa ta det med en nypa salt för att han inte var säker.så vi får vänta och se tills vår sötis vill komma ut då får vi veta vad som gömt sig där inne.lolo och elias var på dagis igår medan vi var på ultraljud och det hade gått jätte bra.känns skönt att höra tycker jag.
I morgon åker vi en runda till maria vi har ju inte setts på länge nu.så det ska bli kul.
Nu får jag väll se om jag kan somna för sömn det behöver jag verkligen.jasmin somnade inte förän klockan 04 i morse har varit yppe hela natten med henne .god natt på er sov gott.

Av linda - 10 augusti 2014 21:55

sjukstuga har vi haft hela helgen jasmin har haft hög feber  och jätte gnällig.

idag mår hon bättre har ätit bättre .ja förutom när hon smakade på gröten som vi köpte den tyckte hon inte om hon kräkte av den så illa tyckte hon om den,men det var nog för hon tuggar inte ordentligt alltid så hon kräkte upp allt och blev jätte ledsen så en liten duch fick det bli .hon älskar att ducha och få plaska och bara njöt .vi hardde pankakor till kvällsmat idag jätte gottt.

i morgon är det dax för ultraljud för mig spännande . hjärtgranskning men läkare fårn specialist mvc och från barnkardiologen.vi får hålla tummarna att allt ser bra ut och att vi kan få veta vilket det blir denna gången flicka eller pojke.det spelar ju ingen roll vad det blir igentligen det viktigaste är att vår bebis mår bra,men eftersom jag bara har flick kläder så kan det vara bra att veta vad det blir så jag hinner handla annat än neutralt ifall det är en liten kille.

i morgon är det elias och julias första dag sen semestern de har varit lediga nästan 5 veckor, och anton ledig från fritids.ska bli skönt att komma in i  rutinerna igen. de stora börjar inte skolan föränn den 18 augusti så det är lite tid kvar för casper att njuta av ledigheten .pontuz börjar 8an och casper 7an och anton i 3an.stora killar nu.

elias han säger mamma snart är jag med stor känn på mina muklor (han menar muskler ) så ska du får se att det är inte långt tid kvar  .

han får vänta ett tag till vill inte att det ska gå för fort innan de börjar skolan.

lolo börjar på  den stora avdelningen i morgon.

men de kommer säkert gå bra. hon ser fram emot de och det är ju tur de .elias går ju på samma avdelning  så det kommer gå bra.

nu ska de stora lägga sig så nu får jag gå och säga til dem .ni får ha det så bra kramizzar på er

Av linda - 6 augusti 2014 22:24

Igår var min vän mulki här jätte kul tiden går så snabbt när hon är här.barnen busade jätte mycket med hennne.jasmin satt tilloch med i hennes knä utan att vara ledsen.tog bild på dem och de gjorde båda grimaser till mig jasmin är så gullig på bilden med sin grimas

Hahaha fina är dem.och så klart fikade vi.på bullar och te som vi alltid gör när vi träffas.
Annars har det inte hänt så mycket.
I dag kokade jag ärtsoppa skickade casper med lite till mormor och så hämtade han tidningen när han ändå var där.nu ikväll har jag tänt lite ljus och har en smulpaj mef äpple i ugnen ska bli super gott.
Fick bli ett kort inlägg idag är så trött o h har haft huvudvärk hela dagen.får hoppas jag mår bättre i morgon.
Ha det så bra kramar på er

Av linda - 5 augusti 2014 10:19

Har inte varit så aktiv här med bloggskrivandet tog en semester pause.
Vi stack till ullared i onsdags morse hittade en massa lite födelsedags presenter till mig själv oxå.barnen fick kläder och lolo och casper fick var sin ryggsäck oxå.
Jasmin var så trött så hon somnade i den ena kundvagnen

Efter ullared körde vi mot göteborg till hotellet vi hade bokat.jätte fint .
Vi fick biljetter till liseberg och till universeum av hotellet och så klart skulle vi använda dem.
Tog lite bilder när vi satt och åt frukost.
Det var en frukost buffe så fanns massor att välja på med en massa olika goda bröd och bullar och pålägg och ägg och äggröror och frukt och juice och så klart kaffe te varm oboy.

Vi åkte till liseberg i tordags jätte roligt var det .jag åkte inget eftersom jag är gravid så rekomenderade dom att man inte åkte något då.
Samer åkte Helix riktigt kul tyckte han det var .casper och anton vågade inte åka den.
Vi gick till kaninlandet med de små där fanns karuseller för de.

Man fick stå länge i kön för att få åka karuseller.de små karusellerna var vänte tiden allt mellan 5 minuter till 30 minuter medan de stora karusellerna som är för över 134 lång där fick man ibland stå i kö i 2 timmar ibland längre . Medans samer och de stora grabbarna gick iväg för att åka karuseller för dem så satt vi och väntade och handlade lite glass och varm chips och dricka och ja så klart köpte vi kanin öron och ett gosedjur.tog lite bilder medans vi satt och väntade

Lolo var helt slut så hon somnade på benken hon fick ligga på tröjorna så det inte blev hårt för henne.jag och elias och jasmin mummsade i oss chips och dricka.jasmin fick nöja sig med att få smaja lite chips hon fick lite smörgås rån istället tycker hon är för liten för att äta en massa chips.

Vi åkte sen spårvagnen tillbaka till hotellet.lolo var fortfarande trött så vi bestämmde att samer gick själv och hämtade maten så vi åt den på hotellrumet.
Trötta och nöjda barn hade vi

På fredagen åkte vi till universeum.viste inte riktigt vad det var där inne men dinosarier hade vi förstått att det fanns.

Där fanns dinosarier hajar ormar och en stor regn skog med en massa fåglar och små apor som gick fritt där inne.lolo var jätte rädd nästan hela tiden vi var där och hpn skrek att hon tyckte det var äckligt mem samtidigt så man att egter en stund tyckte hon det var spännande och sen skrek ho igen att hon var rädd varmt som attan var det i regn skogen och alla skratrade åt mig när fåglen sket på min kjol.tog lite bilder som jag bjuder er på.

Ät bara paddor blää tyckte vi alla som ni ser på bilden över texten här.

 lägger ut filmen på dinosarierna oxå


 

Det var vår lilla semester tripp .hoppas ni alla har haft en bra semester.
Nu får ni alla ha en bra dag

Presentation


fyra pojkar och tre flickor

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

gästbok

besök


Ovido - Quiz & Flashcards